• Načítám...
>

V Praze 4 přibývají cyklistické stojany

  • 9. března 2017,
  • 0:12,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Městská část Praha 4 významně rozšířila síť cyklistických stojanů. Jejich obliba v naší metropoli neustále roste. Cyklistické stojany jsou umisťovány především před základními školami a v areálech dětských sportovišť.

Reklama

Technická správa komunikací hlavního města Prahy zahájila v loňském roce projekt instalace stojanů na kola ve všech městských částech naší metropole.

„Celkem jich máme v plánu ještě nainstalovat a doinstalovat 790 s tím, že zatím v tuhle chvíli jich máme 660 teď rozmístěných po celé Praze,“ řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy

„Cyklostojany jsme umístily především před objekty základních a mateřských škol, před dětské hřiště a sportoviště. Celkově počet stanovišť je 40, které má MČ Prahy 4 ve správě a celkový počet kapacit je 250 kol. Další rozšíření bude před koupaliště a před infocentra,“ řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4

Městská část Prahy 4 vytipovala pro stojany na kola 19 nových stanovišť. Celkově je může využít 86 cyklistů.

„Ta kapacita se liší. Někde je to na šest kol, někde na osm kol, někde na dvě. Budeme určitě tenhle počet zvyšovat, protože je to oblíbený. Dneska používají lidi takový ty elektrokola, takže určitě je vhodný těch stanovišť mít co nejvíc,“ řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

„Vybírali si je přímo ty městské části. Jestli to bude u škol, u sociálních zařízení, u státní správy, tak to už bylo čistě na těch městských částech. Oni vytipovali lokalitu společně s nimi a jejich stavebními odbory jsme vybírali místo tak, aby buď to nebránilo dopravě, aby tam nedocházelo k nějakým konfliktům s automobilovou dopravou a tak dále,“ řekla Barbora Lišková.

Na některé městské části instalace nových stojanů na kola teprve čeká. Tam musí radní rozhodnout, kde je vlastně chtějí mít postavené.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu