• Načítám...
>

V Praze 4 proběhlo odpoledne pro seniory

  • 12. dubna 2017,
  • 20:02,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Pechalová

Při příležitosti Světového dne Parkinsonovy nemoci se v Domově pro seniory v Praze 4 uskutečnilo již podruhé zábavné odpoledne plné pohybu, her a zábavy. Senioři si tak mohli zpestřit všední dny a zúčastnit se některé z nabízených disciplín.

Reklama

V domově pro seniory v Hájích se při příležitosti světového dne Parkinsonovy choroby uskutečnilo již po druhé odpoledne plné pohybu, her a zábavy.

,,Akce má být symbolikou toho, že hrou a dobrou náladou se dají zdolávat i takto těžké překážky, které jsou s touto nemocí spojené," řekla Dagmar Zavadilová, ředitelka Domova pro seniory Háje. 

Za přístup v péči o klienty trpící Parkinsonovou nemocí byla v domově pro seniory udělena za rok 2016 výroční cena Mosty.

,,Podpora této akce je samozřejmosti. Je to radost, je to věc, která je unikátní. Domov seniorů Háje je jediné naše specializované pracoviště pro Parkinsonovu nemoc. Je to velmi zákeřná choroba. Mnozí z nás si ani neuvědomují jak moc a jak je těžké s ní bojovat," řekl Daniel Hodek, radní hl.m. Prahy. 

V rámci tohoto odpoledne si mohli senioři zpestřit všední dny a zúčastnit se pěti zábavných disciplín, šipek, bola, pistole, košíku a hokejky. Nadšení z celého dne neskrývali jen samotní senioři. 

,,Musím říct, že jsem nadšená z této akce, protože já se věnují už dlouhodobě pacientským organizacím a musím říct, že je tady i pacientská organizace, která právě zastupuje parkinsoniky, tak mě i pozvala. Musím říct že mě mrzí jedna věc a to ta, že takovýchto zařízení, kteří pomáhají těmto lidem, je málo a myslím si, že toto zařízení je ojedinělé a velmi se mi líbí," řekla Lenka Teska Arnoštová, náměstkyně ministra zdravotnictví ČR. 

Letošní jedenáctí duben je dvoustým výročím okamžiku, kdy byla nemoc Jamesem Parkinsonem popsána jako diagnóza. Budeme doufat, že zařízení, která pomáhají bojovat s touto nemocí, bude postupně přibývat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu