• Načítám...
>

Park Na Pankráci slavil Den Země

  • 21. dubna 2017,
  • 19:25,
  • PRAHA 4,
  • Nela Štefanová

Reklama

Den Země je den věnovaný Zemi, který se každoročně koná 22. dubna. Při příležitosti oslav tohoto dne byl v parku Na Pankráci připraven nejen pro děti ale i pro širokou veřejnost pestrý program, jehož cílem bylo zábavnou formou přiblížit ekologickou výchovu.

"My se snažíme lidem ukázat, že způsob jakým dnes spotřebováváme je neudržitelný. Zveme sem školy, aby se tu mohly seznámit s celým způsobem recyklace, jaké jsou dopady na přírodu, co tam žije a proč je potřeba chránit přírodu," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Pro děti zde byly přichystány workshopy, různé soutěže nebo ukázky přírody. Den Země Na Pankráci také poukazoval na škodlivost cigaretových nedopalků.

"Teď mě MČ zapojila do akce boje s těmi nedopalky. Snažíme se lidem osvětlit, že pokud jsou kuřáci, tak si to mohou típnout o takové popelníčky a v nejbližším koši to vyhodit. Tudíž se ty nedopalky nedostávají do vod a do kanalizace," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

Letos se poprvé mohly děti hravou formou dozvědět, jak lze využít nepotřebný textil.

"My tady učíme děti jak pracovat s použitým textilem, který je stejnou surovinou jako ostatní druhy separovaného odpadu. Takže jim ukazujeme, že i z osamělé ponožky, ze starých punčocháčů, z kousku látky lze vyrobit nějaké hračky a dát jim tak další život," řekla Lenka Jachninová, jednatelka společnosti Potex.

Den Země slaví lidé ve více než 193 státech světa, a to bez ohledu na původ, víru či národnost. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu