• Načítám...
>

V mateřské škole v Praze 4 je solná jeskyně

  • 28. dubna 2017,
  • 7:36,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Pechalová

Mateřská škola v Praze 4 je opravdu unikátní. V jejích prostorách totiž vznikla solná jeskyně, která má velmi pozitivní vliv na zdraví dětí, které tuto školku navštěvují.

Reklama

Mateřská škola Čtyři pastelky se pyšní svou vlastní solnou jeskyní. Ta byla přeměněna z části protiatomového krytu.

"Výhoda jeskyně v naší MŠ je, že je pro všechny děti zdarma, že náklady na její provoz jsou minimální, a tím pádem je to pro všechny finanční skupiny rodičů," řekla Zdeňka Nováková, ředitelka MŠ Čtyři pastelky.

Tato unikátní stavba byla vybudována ředitelkou školy za podpory rodičů a čtvrté MČ za účelem zlepšení zdraví dětí, které bydlí v bezprostřední blízkosti Magistrály v Praze 4.

"Pobyt v solné jeskyni bude pomáhat našim dětem v posílení imunity a řešení respiračních problémů, které jsou mnohdy způsobeny znečištěním, kterému musí čelit v této lokalitě," řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

Děti do těchto prostor chodí pravidelně na 20 minut týdně a nebo v případě deštivého počasí. Hrají si zde s hračkami, čtou si pohádky, nebo se účastní komunikativního kruhu.

"Vyčetli jsme si, že je to výborné pro prevenci respiračních chorob, pro záněty nosohltanu a jejich prevenci, pro alergiky. Na internetu píší, že jeden pobyt v solné jeskyni vydá za pobyt u moře. Tak tomu chceme věřit," řekla Zdeňka Nováková.

Samotné děti jsou ze solné jeskyně přímo nadšené.

anketa

Jde o vůbec první solnou jeskyni, která byla vybudována v rámci veřejné budovy na území Prahy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu