• Načítám...
>

Praha 4 v boji s nedopalky volí osvětu

  • 4. června 2017,
  • 21:40,
  • PRAHA 4,
  • Věra Dušková

Po zavedení zákazu kouření v restauracích se MČ Praha 4 rozhodla předcházet konfliktům před těmito provozovnami a také znečišťování chodníků. Pomoci mají mobilní popelníky, osvěta a také antikonfliktní tým.

Reklama

Ať už se člověk v pražských ulicích zastaví kdekoliv a pohlédne na zem, určitě uvidí nedopalek. S tím se rozhodla MČ Praha 4 skoncovat, pomocí mobilních popelníčků a související osvětové akce.

"MČ Praha 4 jde jakousi osvětou, kdy jsme v podstatě začali spolupráci s nadačním fondem Čisté město. Nakoupili jsme mobilní popelníky, které nyní rozdáváme občanům MČ Praze 4 a doufáme, že je budou využívat," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

Kvůli zavedení zákazu kouření v restauracích lze samozřejmě očekávat problémy před těmito provozovnami. Řešit takové situace zákazem kouření před nimi MČ Praha 4 nechce. Půjde cestou domluvy a osvěty.

"Spolupracujeme s Městskou policií, která bude monitorovat případné lokality, kde by byl větší výskyt těchto lidí před restaurací. Kde by bylo větší znečištění prostor. Budeme to monitorovat a budeme mít antikonfliktní tým," řekl Lukáš Zicha.

"Když lidi kouřili v hospodách, tak ten kouř šel do nějaké ventilace a vylítlo to ven nad střechu. Dnes to lidem může lézt do oken, takže samozřejmě budou nějaké možné konflikty, ale já si myslím, že si to sedne," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

Množství nedopalků v ulicích přidělává práci i Pražským službám.

"To je také jeden z důvodů, proč jsme spojili síly s nadací Čisté město, a i s MČ Praha 4 tady dnes rozdáváme tyto mobilní popelníčky, konkrétně v našich barvách Pražských služeb. Buďto oranžové nebo zelené," řekl Radim Mana, tiskový mluvčí Pražských služeb.

Zvýšené množství nedopalků se ve městě vyskytuje hlavně v místech vysoké fluktuace lidí, a pak také v křižovatkách, kde nedopalky odhazují řidiči, kteří stojí na červenou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu