• Načítám...
>

V Praze 4 budou dva nové elektromobily

  • 20. června 2017,
  • 14:40,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Ústav sociálních služeb v Praze 4 převzal dva nové automobily s elektrickým pohonem. Nové vozy budou složit k obsluze seniorů a zdravotně znevýhodněných osob v městské části.

Reklama

Dva nové elektromobily pořídila 4. Městská část pro svůj Ústav sociálních služeb. Důvodů pro pořízení těchto vozidel bylo několik.

"Pořízením těch automobilů se podařilo spojit náš příspěvek k životnímu prostředí. Ovzduší v Praze je velice znečištěné, takže je to příspěvek k tomu, abychom tomu nepřidávali," řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

"Elektromobil je pro nás ideální, protože ty služby pro ty nejstarší zahrnují především takové ty drobné služby, dovezení oběda, čistého prádla, někdy je i vyzvedneme, takže ten kdo jezdí tímto autem, tak popojede 100 metrů, donese oběd a popojede dalších 400 metrů, takže tato auta jezdí po stovkách metrů a pořád se zastavují a rozjíždějí," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Cena vozidla se pohybuje kolem jednoho milionu korun, ale díky soutěži a dotaci z programu Životního prostředí se náklady na pořízení jednoho automobilu dostaly pod 600 tisíc.

"Nahradí 2 nejstarší vozy, které máme v tuto chvíli ve flotile. Těch aut máme celkem asi 8. Papírový dojezd je kolem 170 kilometrů, což je stejně jako u spotřeby malých aut spíše teoretické, ale reálně je to auto schopné najet kolem 100 kilometrů," řekl Jan Schneider, pověřený řízením Ústavu soc. služeb Prahy 4.

Praha 4 teď žádá o další dotaci, aby mohla vyměnit i část vozů, které má k dispozici radnice. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu