• Načítám...
>

Park na Zeleném pruhu projde revitalizací

  • 8. července 2017,
  • 14:41,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Pechalová

Další park v Praze 4 se bude modernizovat. Důvodem této revitalizace jsou špatné cesty v parku a problémy s vodou, která se drží na okolních silnicích. Přibudou nové cesty, lavičky i stromy.

Reklama

Celkem 2 miliony korun poputují na revitalizaci parku na Zeleném pruhu. Radnice Prahy 4 se tak rozhodla zlepšit doposud špatný stav tamního prostranství a jeho vybavenosti.

"Zde, v parku na Dobešce, proběhnou rekonstrukce asfaltových cest, které budou vyměněny za jakýsi zámkový udusaný písek. Dále zde budou vyměněny kompletně všechny lavičky a odpadkové koše," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

Jedním z hlavních důvodů celého projektu je nepříznivá situace týkající se vody, která během dešťů stéká na okolní cesty a následně do kanalizace.

"V tomhle parku se snažíme přidávat i moderní věci, jako zadržování dešťových vod. Tady byl problém, v některých částech toho parku, že ta voda v podstatě stékala na komunikace a odtékala do kanalizace. My máme snahu dostat veškerou tuhle vodu do těch trávníků, takže by tu měly být zasakovací drážky v těch cestách jako jeden z těch hlavních prvků," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

Protože park je významnou součástí zeleně v této lokalitě, rozhodla se MČ oživit také samotnou zeleň vysazením nových stromů.

"Budeme zde sázet nové arboretum. V podstatě různé druhy stromů napříč tím parkem. Bude tady velký červený javor v tom středovém kruhu," řekl Ondřej Růžička.

Cílem celého projektu je tak zlepšit prostředí veřejného prostranství této lokality, a celkově tak zkvalitnit jejím občanům pobyt v ní. 

"Důvod je především bezpečnost. Tyto cesty jsou už opravdu nebezpečné a nekomfortní. Chceme, aby sem mohl kdokoliv přijít, ať už dopoledne, odpoledne, maminka nebo senior, a bezpečně zde pobývat," řekl Lukáš Zicha. 

Revitalizace parku na Zeleném pruhu bude zahájena již 15. srpna a její ukončení se plánuje na 15. září 2017.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu