• Načítám...
>

Praha 4 chce zastřešit Spořilovskou spojku

  • 24. července 2017,
  • 17:03,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Radnice Prahy 4 požádala stát o dotaci na zastřešení Spořilovské ulice. Na vrchu stavby by měl vzniknout park. V Boji proti hluku a smogu by měl pomoci i zákaz vjezdu kamionů do metropole. který na svém červencovém jednání schválila rada hlavního města.

Reklama

"Rada rozhodla o té nejtvrdší variantě. U ochrany Prahy je nejvýhodnější pro Pražany, aby v úseku mezi D1 a Hradeckou dálnicí, tak aby tento úsek kolem Spořilova nemohl sloužit pro transitní nákladní dopravu," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl.m.Prahy.

Toto rozhodnutí vedení hlavního města by mělo zakázat vjezd kamionů do Prahy a na Spořilovskou spojku. Rozhodnutí musí ještě definitivně posvětit správní orgány.

"Já jsem se v té souvislosti obrátil na premiéra, aby stát, který je původcem tohoto problému, tak aby zafinancoval hlavnímu městu Praze, abychom tam mohli zřídit to zakrytí Spořilovské, které alespoň částečně uleví obyvatelům Nového i Starého Spořilova," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Zastřešení Spořilovské spojky by mělo vyjít na 4 miliardy korun. Místní obyvatelé by se měli zbavit hluku a smogu a zároveň by získali nový park.

"Je v délce 1,1 kilometru. Ta spolupráce techniků s architekty byla opravdu vynikající, takže oni vymysleli způsob, jak tam umístit tři zastávky tramvaje. To celé by vedlo podél toho zakrytí a to zakrytí by přineslo 4 hektary nové zeleně," řekl Petr Štěpánek.

Starosta Štěpánek bude psát dopis i ministrovi dopravy, aby kamiony přes střední Čechy byly přepravovány takzvanými vlaky RoLa. Ty na přelomu tisíciletí převážely kamiony přes přetížený přechod v Cínovci. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu