• Načítám...
>

Spořilovský plácek se dočká snížení hluku

  • 10. srpna 2017,
  • 13:37,
  • PRAHA 4,
  • Nela Štefanová

Obyvatelům tzv. Spořilovského plácku v Praze 4 uleví od nadměrného hluku z dopravy nový, protihlukový val a protihlukové stěny. Jejich stavba byla již oficiálně zahájena, dokončení se plánuje za sedm měsíců. Spořilovský plácek a Jižní spojka se řadí mezi nejzatíženější pražské křižovatky. Denně tudy projede kolem 200 000 aut.

Reklama

Nadměrný hluk, emise a vibrace z těžké transitní dopravy. To byly tři hlavní důvody, proč se na Spořilovském plácku v Praze 4 zahájila stavba nového protihlukového valu a dvou protihlukových stěn.

"Celé je to koncipováno tak, abychom vyhověli stávajícím normám, aktuálním - ne starým zátěžím. To znamená, že tady budou lidé mít hlukové podmínky, které budou vyhovovat podmínkám hygienické stanice a současné legislativě," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Val i protihlukové zdi budou umístěny u ulice 5. května. Celá stavba začne kácením zeleně.

"Bude to podle vyjádření životního prostředí. Jen částečné kácení, takže se obyvatelé nemusí bát, že bychom tady káceli celoplošně. Bude se to týkat jen částí, kde povede ten protihlukový val a protihluková stěna," řekl Jan Dvořák, stavbyvedoucí.

Stavba valu i protihlukových stěn byla v plánu již v předchozích letech.

"Já jsem starostou od roku 2014. Vím, že tady ty sliby padaly opakovaně. Já rád věci dělám, nerad o nich mluvím, takže jsem rád, že se nám to sem povedlo dovézt do stavu, kdy se to staví a k té minulosti bych se nevyjadřoval. Ať si každý sáhne do svého svědomí," řekl Petr Štěpánek.

Celá stavba je naplánována do konce února 2017. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu