• Načítám...
>

Nová pobočka Městské knihovny bude v Nuslích

  • 17. srpna 2017,
  • 15:03,
  • PRAHA 4,
  • Milan Řepka

Bývalá banka v pražských Nuslích změní díky Magistrátu a radnici Praha 4 původní účel svého užívání. Podle dohody městské části s hlavním městem z ní bude centrální knihovna čtvrtého pražského obvodu.

Reklama

Atraktivní prostory v Nuselské ulici s číslem domu 94, kde byly v minulosti klientům nabízeny bankovní účty, úvěry a hypotéky, se během 24 měsíců změní v novou moderní pobočku pražské Městské knihovny.

"MČ Praha 4 pronajala na 20 let část této budovy Městské knihovně, celkem se jedná o 3 podlaží o celkové ploše 1 200 metrů čtverečních," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

"Na Praze 4 sháníme prostor zhruba v této velikosti od 60. let a stále se nám to nedaří. Až teď se nám podařilo, díky vstřícnosti MČ, získat tento prostor, který si připravíme a upravíme pro knihovnu tak, aby tam lidem i knihovníkům bylo dobře," řekla Lenka Hanzlíková, tisková mluvčí Městské knihovny v Praze.

Městská knihovna chce, aby její pobočka v Nuslích byla moderním místem pro setkávání, ale také poučení.

"Počítáme s tím, že z přízemí bude takzvaná agora, to znamená místo setkávání zhruba pro 50 - 60 lidí, kde se budou moci pořádat nejrůznější setkání, třeba i nějaké drobné promítání a povídání. Měla by tam být i tvořivá místnost, která bude přizpůsobena tomu, aby se tam nejrůznější organizace i jednotlivci setkávali a společně štrikovali, případně lepili papírové modely. Jedno patro bude pro děti, bude tam i prostor pro maminky s dětmi, které se tam budou moci setkávat. Bude tam prostor pro dělání domácích úkolů a samozřejmě i prostor pro dospělé pro posezení s kávou," řekla Lenka Hanzlíková.

Přebudování tohoto prostoru na novou a moderně vybavenou knihovnu přijde přibližně na 40 milionů korun. Předpokládaný termín otevření knihovny pro veřejnost je stanoven na druhou polovinu roku 2019. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu