• Načítám...
>

Praha 4 bude mít parkovací zóny

  • 25. srpna 2017,
  • 13:17,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Praha 4 je další z městských částí, která bude mít parkovací zóny. Je to hlavně kvůli mimopražským řidičům, kteří využívají bezplatného parkování. Zóny by měli začít platit v příštím roce.

Reklama

Přeplněná parkovací místa, a to hlavně přespolními řidiči donutilo vedení čtvrté MČ jednat a připravit přechod na parkovací zóny. 

"My jednoznačně chceme v parkování upřednostnit místní obyvatele, před těmi kdo dojíždějí. Situace v Praze 4 už je naprosto neudržitelná. Veškeré okolí zastávek metra, ale třeba i tramvají na nábřeží 17 a 3 se nám proměnilo v P+R pro přespolní. Ta situace se ještě zásadně zhoršila po zavedení zón sousedních MČ Praha 5 a Praha 2," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Po dvou letech jednání hlavního města s vedením MČ došlo ke kompromisu, jak a kde parkovací zóny zavést.

  "Preference byla udělat to v celé MČ, ale to jsme nemohli, takže jsme se zaměřili na ty nejexponovanější oblasti, což je zhruba pás od sousedství s Prahou 2 a Prahou 5 přes řeku, tzn. Podolí, Nusle a ten se potom následně zužuje zhruba podél trasy C až do Krče," řekl Petr Štěpánek. 

Nejkomplikovanější situace s parkováním je hlavně v blízkosti zdravotnických zařízení a úřadů. Parkovací zóny, které by měly problém alespoň částečně vyřešit, by měly být v Praze 4 zavedeny v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu