• Načítám...
>

Biotopové koupaliště se staví v Praze 4

  • 5. září 2017,
  • 14:06,
  • PRAHA 4,
  • Jana Peterková

Úplně nového koupaliště na Lhotce se dočkají obyvatelé Prahy 4. Biotopové přírodní koupaliště bude navíc vybudováno jako sportovní areál k celoročnímu využití. Zcela nové bude i zázemí jako jsou šatny, restaurace, vstup a sprchy. 1. etapa stavby bude dokončena už letos.

Reklama

Krásné přírodní koupaliště na jihu Prahy. Tak takový projekt pro všechny obyvatele naplánovala MČ Praha 4. Teď tu vznikne přírodní koupaliště na Lhotce s biotopovým čištěním vody.

"Všechno bude nové. Vlastní nádrže, vlastní zázemí, nový vstup a nový zdroj vody, protože jsme k tomu museli udělat vrty," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

"Toto biotopové koupaliště má své výhody, že je i pro alergiky, takže ta voda je čistá, můžete se v tom koupat. S chlórem má člověk problém, pokud je alergik, takže z tohoto pohledu je to biotopové koupaliště mnohem lepší," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

Návštěvníci koupaliště budou mít po dokončení jeho obnovy k dispozici 5 570 metrů čtverečních. Zdatnější plavci jistě ocení 2 mola a hloubku 3 a čtvrt metru. Část pro neplavce a děti s maximální hloubkou okolo jednoho metru bude standardně vyznačena a oddělena od hluboké vody bójemi a lanem. Pro návštěvníky bude v areálu vybudováno nové zázemí.

"Počítáme s tím, že to bude možné provozovat celý rok. Vznikne zde revitalizací původního sportoviště asfaltové hřiště a sportoviště na celoroční fungování. Budou zde kurty, lezecké centrum," řekl Zdeněk Kovářík.

Stavba probíhá opravdu rychlým tempem. Vedení této MČ dokonce počítá s tím, že otužilci by nové koupaliště i se zázemím mohli využít ještě v letošním roce, kdy by měla být dokončena první etapa. Ostatní obyvatelé Prahy 4 tak mají jistotu, že příští léto i prázdniny nebudou muset kvůli koupání cestovat dále, než na jejich biotopové koupaliště v překrásném přírodním prostoru na Lhotce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu