• Načítám...
>

Praha 4 hostila Slovenské dny

  • 5. září 2017,
  • 14:20,
  • PRAHA 4,
  • Lucie Sinková

Máte rádi slovenské halušky? Ty pravé a spoustu dalších delikates od našich sousedů mohli návštěvníci ochutnat na nultém ročníku Slovenských dnů.

Reklama

Historicky první Slovenské dny se konaly začátkem září u OC Arkády Pankrác.

"Vzniklo to tak, že jsme si říkali, že se v Praze organizují dny různých jiných krajin, ale ne Slovenska. Slovensko je nejbližším krajem a historickým souputníkem ČR, proto jsme se rozhodli, že zde tuto tradici zavedeme," řekla Dagmar Urbanová, ekonomická diplomatka.

"My jsme s tím okamžitě souhlasili a byli jsme nadšení, že si vybrali Prahu 4 pro pořádání této krásné akce," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

Slovenské dny byly ukázkou toho nejlepšího, co můžeme u našich sousedů okusit.

"Můžete ochutnat slovenské halušky, skalický trdelník nebo slovenské lokše, ochutnat slovenské víno z Malokarpatské oblasti a pochopitelně i nějaké destiláty," řekla Klára Badinková, zahraniční zastoupení cestovního ruchu Slovenské republiky.

Ke Slovensku samozřejmě patří i hudba a folklor. O kulturní program nebyla nouze.

"Zároveň tu máme řemeslnici, která vytváří nádherné panenky ze šustí - slovensky jsou to bábiky zo šupolia," řekla Klára Badinková.

Na Slovenské dny se v Praze můžeme těšit i v příštím roce. Pokud s ochutnávkou nejen slovenských delikates ale i zvyklostí nechcete otálet, vyrazte na návštěvu přímo na Slovensko. V minulém roce tak učinilo 620 000 českých návštěvníků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu