• Načítám...
>

Praha 4 slavila Den bez aut

  • 25. září 2017,
  • 13:12,
  • PRAHA 4,
  • Redakce

Oslavy dne bez aut vypukly na Praze 4 a byly skutečně pestré. Starosta městské části je totiž jeden z mála starostů, který jezdí do práce výhradně na kole a zrušil dokonce všechna služební auta. Proto tento den MČ oslavila skutečně velkolepě.

Reklama

Já si teď připadám chvilkami jako uprostřed vesmíru, ale toto jsou všechno mýdlové bubliny. Nacházíme se v Centrálním parku na Pankráci.

Právě v tomto parku se v odpoledních hodinách sešly desítky tatínků a maminek a jejich dětí. Program tu byl skutečně bohatý. Konala se tu akce Den bez aut.

"Den bez aut je akce, která probíhá asi 15 let," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Starosta MČ Praha 4 jde svým obyvatelům příkladem. Sám přiznává, že k vášnivým motoristům rozhodně nepatří.

"Jezdím denně na kole, protože my jako rodina auto nemáme. Když jsem se stal starostou, tak jsem prodal i radniční auto a nechali jsme jen pro služby seniorům," řekl Petr Štěpánek.

Mezi cyklisty se představili i zástupci Městské policie, kteří honí lumpy také na kole.

"Jezdím už 8. sezonu a myslím si, že po Praze mám naježděno tak 20 tisíc kilometrů," řekl Václav Kovařík, strážník Městské policie.

Malé i větší děti se na akci Den bez aut náramně bavily. Byla tu i skluzavka a ti ostatní si užily zejména malování zvířátek na obličej. Ti starší si pak na akci mohli užít workshopy první pomoci, show na freestyle rampě i soutěže ve slalomu na kolech a koloběžkách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu