• Načítám...
>

Pankrácký park patřil Dni IZS

  • 13. října 2017,
  • 15:12,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Pankrácký park v Městské části Praha 4 patřil Dni s integrovaným záchranným systémem. Ukázky své práce tu předvedli příslušníci policie, záchranáři a hasiči. Naučné odpoledne se nejvíce líbilo dětem, které tu mohly při jízdě zručnosti získat dětský řidičský průkaz.

Reklama

Den integrovaného záchranného systému v MČ Praha 4 v parku na Pankráci se určitě nejvíce líbil dětem. Ze všeho nejvíce si oblíbily motorku městské policie.

"Tato tradice vznikla již před 3 lety, kdy jsme se snažili vymyslet nějakou aktivitu, jak představit především dětem, jaké složky IZS fungují a jaké jsou jejich možnosti," řekl Zdeněk Pokorný, radní MČ Praha 4.

Nejvíce rušno bylo u hasičů, kteří přijeli tentokrát se 3 vozidly. A tak si dospělí i děti mohli prohlédnout např. přetlakovou komoru.

"Máme tady vůz záchranné služby, kde je i operační sál. Je tu městská policie, Policie České republiky, vojenská policie," řekl Zdeněk Pokorný.

Kluci si zase mohli vyzkoušet, jak se drží zbraň a také se dozvěděli, jak vlastně funguje. Ti opravdu odvážní si mohli vyzkoušet jízdy na kole a dopravní test podobně jako v autoškole.

anketa

Na Dni IZS na Pankráci nechybělo ani dobré občerstvení. Ti nejmenší si užívali skákací hrad. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu