• Načítám...
>

V Chuchli opět závodili klusáci

  • 15. října 2017,
  • 12:15,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Pechalová

V neděli se konal letošní osmý pražský dostihový den ve Velké Chuchli . Závodů se zde konalo celkem sedm a hlavním dostihem byla Francouzská cena hlavního města Prahy.

Reklama

Letošní osmý dostihový den ve Velké Chuchli hostil celkem 7 klusáckých závodů. Nejzajímavější z nich byl dostih s názvem Francouzská cena hlavního města Prahy, ve kterém zvítězil hřebec Dimitri Pierji s jezdkyní Veronikou Poršovou.

"Tento dostih nebyl vyloženě těžký. Toto je koník, který potřebuje chodit vyloženě za koňmi a je mu jedno, jestli to bude rychlé nebo pomalé. Pak dokáže seběhnout tu rovinu a velmi rychle, takže se mi to povedlo. Povedlo se mi ho schovat, včas vytáhnout a vyhrál poměrně lehce," řekla Veronika Poršová, vítězka.

Dalo by se říci, že dostihové odpoledne patřilo především této úspěšné jezdkyni, protože si za své vítězství odnesla domů celkem 3 medaile.

"Dnešek byl pro mě určitě nejúspěšnějším dnem za celou mojí jezdeckou kariéru. Jela jsem pětkrát. Třikrát jsem vyhrála, jednou čtvrtá a jednou diskvalifikována. Beru to jako úspěch celé stáje," řekla Veronika Poršová.

V dalším zajímavém dostihu o cenu metropolitní televize Praha TV zvítězila opět Veronika. Tentokrát ale s hřebcem Candyhouse Misi, který to v minulosti neměl zrovna jednoduché.

"Problém byl ten, že když byl malý a ještě pil od maminky mléko, tak jí zabil na pastvě blesk. Tím pádem zůstal sám a pan Šíma s kolektivem pracovníků ho odchovali na kozím mléku. To je jeho taková specifikace," řekl Martin Kotásek, trenér vítězného koně.

Dostih o cenu televize Praha byl ke konci pravdu napínavý, protože konečný vítěz se probojoval na první místo až téměř v cíli.

"Bylo to podle našich představ. My jsme tady stáli u stájí a divili jsme se, protože jsme byli přesvědčeni, že je na druhém místě, takže nikdo nešel ani na dekoraci. Podařilo se jí to a vyhrála," řekl Martin Kotásek.

Dnešní dostihový den byl předposlední za celou sezónu. Na poslední závod se můžete těšit v měsíci listopadu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu