• Načítám...
>

Praha 4 pomáhá sluchově postiženým

  • 4. listopadu 2017,
  • 21:29,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Úřad MČ Praha 4 využívá pro komunikaci s osobami se sluchovým postižením služeb Tiché linky. Díky této aplikaci si mohou vyřizovat své požadavky vlastně odkudkoliv. Praha 4 se tak stala první městskou částí naší metropole, jejíž úřad Tichou linku využívá.

Reklama

Tichá linka je služba založena na online tlumočení do znakového jazyka či online přepisů mluvené řeči. Tlumočník či přepisovatel nemusí být na stejném místě jako klient.

"MČ Praha 4 zavádí ve spolupráci s organizací Tichý svět tichou linku, což je forma pomoci neslyšícím nebo lidem s nějakým sluchovým handicapem v komunikaci s úřadem. Z naší strany by to měl být takový další krůček v otevřenosti úřadu občanům," řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Pokud má sluchově postižený nějaké požadavky a chce je vyřídit na úřadu MČ Praha 4, stačí navštívit sociální odbor. Tam po připojení k aplikaci tichá linka sdělí tlumočníkovi své požadavky, ten je přeloží a sociální pracovník dál celou jeho záležitost řeší s příslušným úředníkem. Tím se celé jednání nesmírně urychluje.

"Oproti dřívější situaci, kdy jsme se to museli naučit řešit z vlastních zdrojů, případně si psát na papír a podobně, tak dnes můžeme přistoupit jednodušeji k tomu jeho řešení," řekl Libor Kovařík, vedoucí oddělení sociální prevence MČ Praha 4.

Zatím služby Tichého světa využilo jen velice málo lidí sluchově postižených. Ale je to mladý projekt a hlavní je, že je připraven a může handicapovaným sloužit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu