• Načítám...
>

Praha 4 podpořila Týden vědy a techniky

  • 8. listopadu 2017,
  • 20:11,
  • PRAHA 4,
  • Jana Peterková

Městská část Praha 4 podpořila týden vědy a techniky. V Kulturním centru Novodvorská se tak koná celé množství přednášek, kteří o nejnovějších vědeckých poznatcích budou informovat širokou veřejnost. Týdny vědy a techniky budou pokračovat až do neděle 12. listopadu.

Reklama

Lasery v astrofyzice, nejvýkonnější lasery světa, nanotechnologie pro ukládání technologie a nebo budoucnost kolem nás. Tak to je jen malý výběr ze stovek zajímavých přednášek, který lidem nabídl Festival vědy a techniky, který pořádala Akademie věd České republiky a podpořila ho i MČ Praha 4.

"Ve spolupráci s několika ústavy Akademie věd, které tady pořádají Týden vědy a techniky. Probíhá to tak, že zde zaměstnanci těch ústavů přednášejí populárně vědecké přednášky, ke kterým má přístup veřejnost. Je to celé zdarma, my ani neúčtujeme za sál, aby vědci mohli využít ten prostor. Je bezbariérový," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

V průběhu Týdne vědy a techniky se konalo více než 500 akcí po celé republice. Návštěvníci si užili zejména DOD jednotlivých pracovišť Akademie věd.

"My jsme si zvolili jedno sjednocující téma a to technologie, které změnily svět. A to svět opravdu obecně - svět i v tom konkrétním výzkumu," řekl Pavel Suchan, tiskový mluvčí Akademie věd ČR.

"Je to tady hodně odborné. Je tady třeba ústav, který se zabývá seismologií - zemětřesením, to jsou velice zajímavé věci," řekl Petr Štěpánek.

Akademie věd připravila také napínavou show ve formě únikové hry. Při té během necelé hodiny účastníci překonávali virtuální zámky ve speciálně upravené místnosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu