• Načítám...
>

Závodníci Pražského poháru dostali ceny

  • 14. listopadu 2017,
  • 13:00,
  • PRAHA 4,
  • Lucie Sinková

První tři nejrychlejší ženy a muži z Prahy 4 získali ceny za Pražský pohár od organizace RunCzech. Slavnostní vyhlášení proběhlo v prostorách Nuselské radnice. Pražský pohár se konal ve spolupráci s hlavním městem Praha a vybranými městskými částmi včetně Prahy 4.

Reklama

RunCzech ve spolupráci s MČ Praha 4 ocenil nejlepší závodníky Pražského poháru. Za Prahu 5 se na stupních vítězů ocitli Karolína Jeníková a Milan Langr.

"Bylo to náročné, protože vlastně každý maraton je náročný běh, ale ty pocity v cíli byly o to lepší. Nejtěžší pasáž se asi poslední kilometr, kde je vlastně výběh z Těšnovského tunelu a je to na 41. kilometru," řekl Milan Langr, vítěz Pražského poháru. 

"Byl to vlastně můj nejhorší čas na rovině, jaký jsem na maratonu kdy měla. Horské maratony byly vždy pomalejší. Neběželo se mi moc dobře, asi jsem už stará, což je také možné. Prostě to tak bylo, ale nevzdala jsem to," řekla Karolína Jeníková, vítězka Pražského poháru.

"Běží se z Prahy 2 pod Vyšehradem a pak se běží po nábřeží a poté se zahýbá samozřejmě i na část Prahy 4 a z Prahy 4 se nám napojují ještě i z Nuselského údolí, vběhnou nám do Nuslí a pak zase zpět. Přiznám se, že maraton je na mě příliš dlouhý, takže já bych na Prahu 4 nedoběhl," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4. 

První 3 nejrychlejší muži a ženy dostali v Nuselské radnici hodnotné ceny.

"My máme radost, že hlavním partnerem toho vyhlášení je Sportisimo, které je i partnerem Pražského 1/2Maratonu. Takže ty ceny byly jak finanční, tak materiální, právě od Sportisima i městské části," řekl Tomáš Mirovský, Event Management Director RunCzech.

RunCzech má svou dlouholetou historii. Původně začal s Pražským mezinárodním maratonem. 

"Před asi 7 lety jsme začali přemýšlet o tom, že nejenom v Praze by bylo dobré organizovat závody, ale i v dalších městech, a chtělo to nějaký nápad, nějaké propojení těch závodů, takže RunCzech běžecká liga je vlastně spojení těch 7 závodů, které děláme" řekla Tomáš Mirovský. 

Už teď se RunCzech pomalu připravuje na Sportisimo 1/2Maraton 2018, který se poběží v dubnu příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu