• Načítám...
>

Praha 4 vzpomínala na Sametovou revoluci

  • 15. listopadu 2017,
  • 13:53,
  • PRAHA 4,
  • Blanka Holoubková

MČ Praha 4 pořádala další setkání v rámci cyklu Čtení z cely. Tentokrát se připomínala sametová revoluce. Slavnostního večera se zúčasnili významní hosté.

Reklama

V zasedacím sále historické budovy Nuselské radnice se konalo další ze setkání v rámci Čtení z cely.

"Čtení z cely je náš dlouhodobější program. My se snažíme číst z dobových dokumentů, zatím to bylo z dopisů politických vězňů nebo z nějaké normalizační prózy," řekla Adéla Gjuričová, radní MČ Praha 4.

Slavnostním setkání se připomněla listopadová revoluce a nechyběli ani výjimeční hosté.

"Pozvali jsme zástupce tehdejších stávkových výborů, místních a podnikových občanských fór, několik studentských vůdců i pozdější politiky," řekla Adéla Gjuričová.

Na listopadovém setkání se četly ukázky z novin i prohlášení zastávkových petic sametové revoluce. Předčítal Jan Kačer s Adélou Kačerovou Kubačákovou a o hudební doprovod se postaral Jaroslav Hutka, kterého právě sametová revoluce ovlivnila.

"Já jsem přiletěl 25. listopadu, pak jsem se dozvěděl, že jsem byl první emigrant a pro mě to byl návrat domů. Je to taková zásadní změna života, nečekaný konec emigrace a nečekaný návrat domů," řekl Jaroslav Hutka, písničkář.

V podání Jaroslava Hutky zazněly písně, které souvisí se sametovou revolucí, jako např. Havlíčku, Havle nebo Náměšť. Vznikla zde i tématická výstava dobových ručně malovaných plakátů a dalších materiálů, které během sametové revoluce vysely v pražských ulicích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu