• Načítám...
>

Praha 4 má nový elektromobil

  • 31. ledna 2018,
  • 19:31,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Jako prostředek k lepšímu životnímu prostředí se Praha 4 rozhodla zakoupit pro potřeby městské části nový elektro automobil. Na nákup vozidla získala městská část dotaci ze Státního fondu životního prostředí.

Reklama

Praha 4 získala dotaci ze státního fondu životního prostředí na nákup už třetího elektromobilu. Vozidlo by mělo sloužit MČ a svým provozem má přispívat k ochraně čistšího ovzduší.

"Diesel samozřejmě páchá spoustu škod na životním prostředí, ty velice jemné částice poškozují organismus, prostupují buněčnými stěnami, dostávají se až do krevního řečiště, jsou potenciální nosiči rakovinotvorných látek a my to nahrazujeme autem, které je bezemisní," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

"My už jsme v loňském roce pro Ústav sociálních služeb zakoupili dva elektromobily, které se využívají především pro rozvoz obědů seniorů, kde je to hodně důležité, protože ta auta opravdu často zastavují, jedou na krátké vzdálenosti, startují, brzdí, čili ta úspora, pokud jde o emise, je opravdu znatelná," řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Prostředí šetří v tom, že je tam elektromotor, který nedělá žádné zplodiny, nevydává žádný hluk, když přepnete na rychle, tak vás to zrychlí, když přepnete na eko, tak jedete šetrněji k tomu životnímu prostředí a jedete rozumněji," řekl Richard Blažek, řidič.

Státní fond životního prostředí podpořil nákup elektromobilu částkou ve výši 200 000 korun. Nový elektromobil má teď sloužit například k rozvozu občanských průkazů a cestovních pasů imobilním občanům. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu