• Načítám...
>

V Praze 4 má vzniknout nové parkoviště P+R

  • 8. února 2018,
  • 20:41,
  • PRAHA 4,
  • Natálie Forsterová

V centru Prahy by mělo vzniknout přes 250 nových parkovacích míst pro Středočechy. Nové parkoviště P+R by mohlo vzniknout v prvním podzemním podlaží Kongresového centra.

Reklama

V podzemí pražského Kongresového centra má vzniknout nové záchytné parkoviště, které nabídne 260 míst.

"Měl by tam být takový mix parkovacích možností. Od 1.7. budou parkovací zóny na Praze 4, tak tam pro místní několik míst vyhradit, aby, protože ti, co nebydlí na Praze 4, tam mohli mít nájemní smlouvu a více než 150 míst by mělo sloužit pro návštěvníky Prahy. Je to velmi blízko na metro Vyšehrad, to znamená, že je to ideální místo, kde se zaparkuje a člověk může jít na metro. Je to podobné parkoviště jako Letná, to znamená, že poplatek bude kolem 100 korun za den. Pořád je to levnější, než parkování v hodinových sazbách," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

S tím, že by nová parkovací místa měla být k dispozici Středočechům, kteří dojíždějí do Prahy za prací, ale nesouhlasí vedení Prahy 4.

"My jsme teď na radnici rozhodnutí odložili, protože P+R mají vznikat na okraji města, je to tak napsáno i v dopravní politice hlavního města Prahy a uvnitř města by měla vznikat především parkování pro rezidenty, koneckonců 1. července v těchto místech bude modrá zóna - stejně jako je v sousední Praze 2 a 5," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Jasno v tom, pro koho budou vyhrazena parkovací místa a v jakém poměru, má být v následujících měsících. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu