• Načítám...
>

Vestibul metra Budějovická bude uzavřen půl roku

  • 23. února 2018,
  • 11:14,
  • PRAHA 4,
  • Jana Schillerová

Od 19. ledna je uzavřen Jižní vestibul s eskalátory metra Budějovická. Ze dne na den se tak cestujícím zkomplikoval život v Praze 4. Problém dostat se na metro, polikliniku nebo úřad mají ale lidé dodnes.

Reklama

Už je to více jak měsíc, co Magistrát hlavního města nechal uzavřít jižní vestibul stanice metra Budějovická a to včetně prostupů mezi severním atriem a jižní pasáží kolem tohoto vestibulu.

Může za to havarijní stav zastřešení veřejné pasáže mezi budova České spořitelny a Obchodního domu DBK.

"Terasa byla uzavřena zhruba v polovině ledna, kdy jsme na základě posudku od architekta zjistili, že je v havarijním stavu a je nutné ji okamžitě uzavřít," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Uzavření se ale nelíbí cestujícím, místním obchodníkům ani radnici Prahy 4.

"Stalo se to bez vědomí MČ Praha 4 a toto rozhodnutí výrazně ztížilo pohyb lidí mezi stanicí metra, autobusy, MHD, poliklinikou a úřadem MČ. Problém mají především senioři, lidé s kočárky a handicapovaní," řekl Jiří Bigas, tiskový mluvčí MČ Praha 4.

anketa

"Ovlivňuje to samozřejmě všechny chodce, kteří procházejí tou pasáží, ovlivňuje to samozřejmě všechny obchodníky, kteří tam mají obchody," řekl Jiří Bigas.

Podle mluvčího Víta Hofmana magistrát na špatný stav terasy upozorňoval již několik let. V minulosti se dokonce snažil vést i jednání s vlastníky okolních budov.

"Právě kvůli jejím dalším a mnohdy nerealizovatelným požadavkům jsme opravu nemohli nikdy zahájit," řekl Vít Hofman.

Jižní vestibul, který denně využívají tisíce cestujících, bude pravděpodobně uzavřen ještě minimálně půl roku. Hlavní město v tuto chvíli zpracovává projekt na odstranění celé stavby. Lidé by proto při vstupu do metra měli využít vestibul severní. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu