• Načítám...
>

Praha 4 uspořádala Den zdraví pro své občany

  • 26. února 2018,
  • 18:37,
  • PRAHA 4,
  • Milan Řepka

Městská část Praha 4 zahájila projekt na podporu zdravého životního stylu "Dny zdraví 2018". Ty budou v prostorách úřadu této městské části probíhat postupně až do září letošního roku.

Reklama

Radnice Prahy 4 odstartovala už třetí ročník velmi populárních Dní zdraví, které jsou zaměřeny nejen na podporu zdravého životního stylu, ale také na informovanost o významu a možnostech správné zdravotní prevence.

"Tyto Dny zdraví na magistrátu neměly příliš podpory. Začínalo se s půl milionem korun a za ty 3 roky jsme to navýšili na 7 milionů, protože je po tom obrovská poptávka na městských částech," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy. 

"My tady doplňujeme, lékaři léčí, mají s tím plné ruce práce. Pojišťovny jim platí hlavně to léčení, ale to ostatní už ne, takže my se tu snažíme pomoci právě v té osvětové části. Buď lidi upozornit, jak takovým nemocem předcházet, nebo kam se obracet, když to hrozí," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Celkem 5 Dní zdraví MČ Praha 4, které se budou konat až do září letošního roku, budou zaměřeny především na informovanost a možnosti prevence nebo léčení onemocnění cukrovkou, astmatem, melanomem a srdečními chorobami. 

"My pořádáme 4 menší akce v průběhu roku, které se týkají vždy nějaké jiné nemoci. Je to mimo prázdniny, budou zhruba po jednom až dvou měsících, a v říjnu poté vyvrcholí Dnem zdraví, kde bude pro veřejnost v nějakém větším prostoru možnost se seznámit se vším najednou," řekl Petr Štěpánek. 

Program 4+1 Den zdraví Prahy 4 je připraven pro všechny věkové skupiny obyvatel této MČ a jeho vyvrcholením bude jednodenní Festival zdravého životního stylu + jeden Den zdraví, který se uskuteční v říjnu letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu