• Načítám...
>

V Praze 4 připravují profesionální dětské chůvy

  • 28. února 2018,
  • 17:04,
  • PRAHA 4,
  • Milan Řepka

Šanci pro ženy ohrožené na pracovním trhu ve věku 55 až 64 let se rozhodlo vytvořit Zdravotnické zařízení Městské části Praha 4. Pro tuto cílovou skupinu připravilo bezplatný vzdělávací kurz, který nezaměstnaným ženám poskytne certifikované vzdělání pro péči o děti v předškolním věku.

Reklama

Zdravotnické zařízení MČ Prahy 4 pořádá už druhý ročník speciálního vzdělávacího kurzu pro přípravu certifikovaných dětských chův. V rámci projektu Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky získávají ženy ohrožené na trhu práce ve věkové skupině 55 - 64 let certifikované odborné vzdělání, díky kterému mohou najít pracovní uplatnění nejen v rámci předškolních zařízení, ale také jako chůvy v rodinách.

"Tohle je jedna z velice užitečných a důležitých aktivit, protože jednak ženy v tomto věku 55 + získají novou kvalifikaci a druhý benefit je, že získají tuto kvalifikaci a mohou vykonávat potom tu praxi chůvy, ať už v některém ze zařízení MČ a nebo u rodičů," řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Absolventky kurzu získávají znalosti a zkušenosti jak v oblasti zdravého životního stylu dítěte, pedagogicko - psychologických metod pro správnou emocionální výchovu, způsobů a schopností pro řešení nepříznivých výchovných situací včetně vhodných socializačních návyků dítěte, ale také například i v oblasti dodržování etických principů pro práci chůvy při vedení dítěte.

"Ženy absolvují 80 hodin teorie a 80 hodin praxe. S tímto osvědčením může žena pracovat v dětských skupinách jako chůva nebo vychovatelka, dále si může založit živnost nebo může nastoupit do MŠ jako chůva," řekla Dana Zichová, projektová manažerka ZZ MČ Praha 4.

Letošní kurz pro certifikované chůvy se bude konat od března do června a kvalifikační zkoušky proběhnou během července a srpna. Celý vzdělávací program zdravotnického zařízení, jehož zřizovatelem je MČ Praha 4, je financován z prostředků Operačního programu Zaměstnanost Evropského sociálního fondu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu