• Načítám...
>

Rekonstrukce branické školy zdárně pokračuje

  • 1. března 2018,
  • 9:22,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Největší letošní stavební investicí v MČ Praha 4 je rekonstrukce základní školy ve Školní ulici. Práce tu pokračují dle harmonogramu a výjimečné jsou v tom, že kromě obnovy interiéru bude zachována původní vnější podoba tzv. staré branické základní školy.

Reklama

Budova staré branické školy pozvolna dostává nový kabát. Přitom její interiéry budou vybaveny moderním technickým zázemím, ale i odpočinkovými zónami v jednotlivých třídách.

"Ještě pár let zpátky se uvažovalo dokonce o tom, že ta škola se tady zruší a budova se prodá. Dnes se nám škola naplňuje, budova už nám nestačí, takže se nám tady tak trochu obnovila, vstala z popela jako fénix, a protože Braník má svůj genius loci a tato budova také, tak se i snažíme, aby si ta budova zachovala své historické prvky. Repasujeme zde např. dlažbu," řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

Do staré branické školy bude chodit přibližně 150 dětí prvního stupně. Konkrétně žáci 1. až 3. tříd. 

"Ono je to lepší, když se ti prvňáčci ne vždy potkávají občas už s pubertálními deváťáky a mají ten svůj klid," řekl Jaroslav Míth. 

Kromě zachování starých architektonických prvků bude škola vybavena odhlučněnými stropy, odpočinkovými zónami v každé třídě a také jednotně laděným pastelovým nábytkem. 

"Myslím si, že se jim to bude líbit, protože škola je zrekonstruovaná, jak jste sami viděli, nádherně. Jsme v Braníku, kde se máme skoro jako na vesnici. Říkáme, že máme malou vesnickou školu uprostřed velkého města. A zde, tím, že dostaneme tu druhou, historickou budovu zpátky, tak se to tím ještě podtrhne," řekl Jiří Vybíral, ředitel ZŠ Školní.

Rekonstrukce školy v Braníku by měla být ukončena o letních prázdninách, tedy tak, aby do ní v září nastoupili první žáci. Celkově má rekonstrukce vyjít na necelých 58 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu