• Načítám...
>

Nuselská radnice uctila Tibet kulturním večerem

  • 12. března 2018,
  • 21:17,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Od protičínského povstání Tibeťanů ve Lhase uplyne 17. března devětapadesát let. Tuto událost u nás letos připomněla vyvěšením tibetské vlajky a také bohatým programem o tibetské kultuře a zvycích lidí v tomto hrdém etniku i MČ Praha 4.

Reklama

Setkání uspořádané na podporu utiskovaného a nesvobodného Tibetu na Nuselské radnici bylo zahájeno vyvěšením tibetské vlajky na průčelí radnice starostou MČ Praha 4. 

"U nás na Praze 4 to má dlouhou tradici. Touha po svobodě je univerzální, není jen naše česká, tak jak byla znovu a znovu manifestována, ale v Tibetu lidé úplně stejně touží žít svobodně jako žijeme my," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Tibetský večer pak pokračoval krátkou přednáškou o současném nelehkém životě Tibeťanů.

"V Tibetu jsou stále potlačována základní lidská práva. Lidé se nemohou vzdělávat ve svém rodném jazyce a je potlačována také svoboda náboženského vyznání," řekla Edita Kleckerová, ředitelka spolupořádající organizace. 

Velký úspěch mělo temperamentní vystoupení půvabných tanečnic v duchu tibetských rytmů radosti zvaných Khaita. 

"Pro mě jsou tibetské tance trochu dynamičtější. Všechno je na 4 doby, používají hodně ruce na vyjadřování té písně," řekla Petra Zezulková, tanečnice radostných tanců Khaita. 

Součástí setkání na podporu tibetského lidu na Nuselské radnici byla také ochutnávka jeho typických jídel, např. campa koulí z praženého ječmene, a to buď sladkých nebo slaných.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu