• Načítám...
>

Praha 4 zprovozní koupaliště Lhotka

  • 19. března 2018,
  • 20:15,
  • PRAHA 4,
  • Milan Řepka

Zachráněné koupaliště Praha - Lhotka v Praze 4 bude spravovat akciová společnost této městské části 4. Majetková. Rozhodla o tom Rada městské části Praha 4. Kromě provozu musí 4. Majetková zajistit i dokončení první etapy revitalizace koupaliště.

Reklama

V 70. a 80. letech minulého století proslulé a velmi oblíbené přírodní koupaliště s pitnou vodou Praha - Lhotka má za sebou smutnou historii. Ale o to lepší výhledy a budoucnost. 

"To koupaliště je tradiční, jedno z mála v otevřené přírodě. Není to třeba jako nádherný podolský bazén umělá stavba. Tady je to naopak v přírodě, má to obrovskou tradici, několik generací lidí z Krče, ze Lhotky, nově z Novodvorské, ale teď už i z Prahy 12, z Kamýku, se tam chodívalo koupat. Je to úplně fantastické místo. My jsme hrozně hrdí, že jsme ho dokázali vykoupit a uchránit od spárů developera a teď chceme lidem vrátit ty zážitky, které jsme měli v dětství i my," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

To jsou důvody, proč se vedení radnice Prahy 4 v roce 2014 rozhodlo celý areál koupaliště, který má přes 26 hektarů, v naprosto zdevastovaném stavu odkoupit od soukromého vlastníka, společnosti Eco-Investment slovenského miliardáře Milana Fiľy, za 58 milionů korun. Koupaliště by se přitom mělo v dohledné době vrátit svému původnímu účelu, ovšem v mnohem kvalitnější podobě. 

"V první fázi je to hlavní přírodní koupaliště s nějakým zázemím, tzn. s nějakým lehkým občerstvením. Ve druhé fázi, což bude zřejmě práce do příštího roku, bychom tu chtěli zařídit celoroční provoz, proto se předpokládají nějaká hřiště - beach volejbalové kurty, malá kopaná, aby i když není úplně na koupání mohla veřejnost ten areál využívat téměř celoročně," řekl Pavel Caldr, předseda dozorčí rady 4. Majetkové. 

Nyní ovšem musí ještě dojít ke zpracování smlouvy mezi MČ Praha 4 a 4. Majetkovou. Tu pak musí schválit městská rada. Teprve pak může 4. Majetková začít s intenzivní obnovou a následným otevřením veřejnosti koupaliště Praha - Lhotka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu