• Načítám...
>

Pankrácký park patřil dětem

  • 26. března 2018,
  • 21:08,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Zábavné odpoledne v Pankráckém parku nazvané "Dejme dětem šanci" bylo ve znamení zábavy a různých her. Nechybělo divadelní představení a bohatý doprovodný program s vystoupením klaunů, malování na obličej, velikonoční dílny nebo tolik oblíbené opékání buřtů.

Reklama

Nezisková organizace Dejme dětem šanci, spolu s MČ Praha 4, připravily v Pankráckém parku dětem pěkné odpoledne, symbolicky nazvané Jarní taškařice. 

"Už 7 let pomáháme konkrétním dětem z dětských domovů. Spolupracujeme se 40 dětskými domovy v rámci celé ČR. Děti z dětských domovů tady nejenom vystupují, ale jedno dítě, nebo teď už spíše mladý člověk, nám tady pomáhá na stánku. Jmenuje se Albín Balát," řekla Markéta Nikodímová, manažerka akce.

"Pomáháme těm, kteří pomáhají dětem, které opouštějí dětské domovy, aby když se najednou v těch 18 letech ocitnou úplně sami, aby se dokázali zařadit do společnosti, takže to má i tento rozměr," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

I přes poměrně chladné počasí si děti odpoledne užívaly. Harmonikář jim zahrál staré pražské písně, mohly si opékat buřty, sklouznout se v nafukovacím hradu a v dílně si zkusit namalovat vejce, uplést pomlázku, nebo si vyrobit masku. Výtěžek z prodeje občerstvení a reklamních předmětů na této akci šel na dobrou věc. Byl totiž věnován na rozvoj dětských domovů.

Jarní taškařice v Pankráckém parku se skutečně povedla a byla plná zábavy. Mezi ty nejoblíbenější atrakce patřila chůze na chůdách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu