• Načítám...
>

Branická škola představila svou novou podobu

  • 15. června 2018,
  • 21:32,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Svojí podobu představila obyvatelům Prahy 4 branická Základní škola Školní na dni otevřených dveří. Rekonstrukce budovy patří k největším investicím čtvrté MČ v oblasti školství a místní na ni mohou být náležitě pyšní.

Reklama

Základní škola Školní v Praze 4 se dočkala modernizace a nově zrekonstruovanou budovu představila místním obyvatelům v rámci DOD.

"Ještě před sedmi lety tady byly záměry tuto školu zrušit, budovu jako přebytečnou odprodat, naštěstí díky novému vedení školy se prokázalo, že škola je velmi životaschopná a i s plánovanou výstavbou, která v Braníku jednou v budoucnosti stejně bude, bude i velmi potřebná," řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

Rekonstrukce patří k největším investicím čtvrté MČ v oblasti školství. Ačkoli zůstal zachován historický ráz budovy, vnitřní prostory školy jsou velmi moderní.

"Důležité jsou akustické stropy, učitel nemusí křičet a přes to je slyšet po celé místnosti. Dále se nám povedly interiéry, vše je to v nádherných barvách, které jsme si sami navrhovali a vybírali společně s naší paní architektkou," řekl Jiří Vybíral, ředitel ZŠ Školní.

Zrekonstruované prostory nadchly nejen děti, ale i rodiče.

anketa

Praha 4 plánuje v investicích do školství pokračovat a rekonstrukce se tak dočkají i další zařízení.

"Nejblíže je k tomu asi ZŠ Jižní na Starém Spořilově, kde už se projektuje nástavba a zároveň výhledově víme, že budeme zvětšovat školu U Krčského lesa v blízkosti budoucí výstavby metra D," řekl Jaroslav Míth.

Budovu opravené branické školy stačí už jen vybavit nábytkem a s počátkem nového školního roku bude plně připravena pro vyučování. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu