• Načítám...
>

Lhotka má největší biotop ve střední Evropě

  • 2. července 2018,
  • 21:22,
  • PRAHA 4,
  • Redakce

Koupaliště Lhotka se konečně rýsuje! Objevila se tu vodní plocha, kterou lemuje upravený trávník. Finišují práce nezbytné k tomu, aby si tu lidé mohli po šesti letech začít opět užívat léto. Místo se veřejnosti zpřístupní během letních prázdnin.

Reklama

Napuštěný bazén, zabydlené vodní rostliny, šatny nebo nově položený trávník. Přesně tak vypadá areál přírodního koupaliště na Lhotce po jeho znovuotevření. 

"Je to řešení přírodě blízké. Je to vhodné pro alergiky. To čištění biotopové je založené na principu toho, že my přes řasy čistíme vodu a točíme ten cyklus té vody z té koupací do těch dvou čistících," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

Areál byl uzavřen více než 7 let a pomalu ho pohlcovala zpět příroda.

"My jsme čekali, že to bude trvat dlouho. Ta vlastní práce trvala rok, ale bylo obtížné papírování, protože to musí plnit hygienické limity," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Celé léto potrvá tzv. zkušební provoz. Na nabídku dalších sportovních aktivit si tak návštěvníci muset nějaký čas počkat.

"Máme připravenou vodní plochu, travnaté plochy, lavičky a občerstvení. V další fázi uvidíme nové parkovací plochy, ploch a především herní prvky pro děti a dospělé," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4. 

O bezpečnost na koupališti se stará hned několik vyškolených profesionálů.

"Základní předpoklad je dbát o bezpečnost zákazníků, to je na prvním místě. Permanentně se pohybuji kolem celé té zóny a dávám pozor na to, aby se někomu něco nestalo," řekl Richard Vaněk, plavčík.

Na podzim budou práce v areálu pokračovat a biotop se tak rozroste o spoustu sportovišť.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu