• Načítám...
>

ZŠ Nedvědovo náměstí bude mít novou jídelnu

  • 16. července 2018,
  • 20:46,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Castillo

Praha 4 investuje přes léto desítky milionů do oprav a dalších změn v základních a mateřských školách. Ty tak získají nové venkovní učebny, hřiště, okna, sociální zázemí či jídelny. Do modernizace a údržby 21 školských objektů investuje přes 82 milionů, do mateřských škol pak téměř 24 milionů.

Reklama

Hezčí a hlavně větší jídelnu budou mít žáci v ZŠ Nedvědovo náměstí v Praze 4. Rekonstrukce za zhruba 7 milionů už začala. Budova pocházející z období Rakouska-Uherska zažila velké proměny. Opravovala se tu např. střecha nebo interiéry. V současné době prochází rekonstrukcí tato jídelna, kde se do nedávna tísnilo 250 dětí. 

"Měly jedno výdejní okénko a u toho se musely vystřídat. Takže tady byly enormní fronty, děti jedly na parapetech, střídaly se tady. Čekaly tu malé děti od nultého ročníku až po deváťáky," řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4. 

Během prázdnin tu stavbaři stihnou rozšířit dosavadní jídelní prostor a zvýšit tak počet míst pro malé strávníky na dvojnásobek. 

"Doufáme, že ty prostory budou krásné, že děti budou mít více prostoru na jídlo. Pochopitelně tomu musíme přizpůsobit i naši organizaci," řekl Ivo Voříšek, zástupce ředitele ZŠ Nedvědovo náměstí. 

Na problém s jídelními prostory ve škole upozornili rodiče dětí. Do jedné jídelny se přesouvaly děti ze dvou stupňů, tedy ze dvou školních budov, a situace se stávala nepříjemnou a nepřehlednou.

"Sdružení rodičů přišlo s tím, že tento problém tady cítí jako nejpalčivější. Takže jsme si udělali propočty a museli jsme jim dát za pravdu, protože tady připadal na jednu židli asi čtyřnásobek strávníků oproti jiným školám," řekl Jaroslav Míth. 

Díky rodičům, kteří našli i architekta, bylo MČ Praha 4 ušetřeno spoustu peněz. Ta pak mohla připravit jen prováděcí projekt. Vše tak bude dokončeno o rok dříve. Žáci budou moci v nové jídelně obědvat už od letošního září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu