• Načítám...
>

Sezona loutkového divadla zahájena

  • 6. října 2018,
  • 11:34,
  • PRAHA 4,
  • Redakce

Padesátá sezona loutkového divadla Zvoneček byla zahájena v KC Novodvorská. Děti a rodiče tu zažili odpoledne plné krásně malovaných loutek a pohádku, která letos slaví 43 let.

Reklama

Už 50 let baví loutkové divadlo Zvoneček pražské děti a rodiče. Slavnostní otevření proběhlo v lednu roku 1969 jako reakce na vpád vojsk do Československa. Jedna z nejstarších pohádek nese název Kašpárek letí do pohádky.

"Kašpárek letí do pohádky je na repertoáru už od roku 1975. V roce 2006 jsme přidali scénu s drakem, které dříve na nahrávce byla. Pak se nahrávka někam ztratila, takže scéna s drakem a princeznou vyšuměla. Tu jsme tedy dodávali jako novou. Ale jinak hrajeme do teď pohádku Kašpárek letí do pohádky v původní verzi," řekla Denisa Kábrtová, ředitelka TLD Zvoneček. 

I přes to, že je manipulace s loutkami složitá, má divadlo ve svém repertoáru přibližně 25 pohádek, mezi které patří např. Otesánek, Bajaja, Příběh z džungle a mnoho dalších. 

"Nejsložitější je, když zároveň mluvíte a hrajete tu marionetu. My jsme tady začínali a teď už máme repertoár tak půl na půl, kdy něco mluvíme naživo a něco máme na nahrávce, takže o to je to jednodušší. Pokud je na nahrávce, že se ti lidé učí jen animovat tou loutkou do toho zvuku, což je forma, která se dělávala dříve, před 20 nebo 30 lety a u nás tak trochu ještě zůstala," řekl Zdeněk Sloboda, loutkoherec. 

Loutková představení stále lákají i dnešní ratolesti. anketa Tradiční loutkové divadlo Zvoneček plánuje do dalších let spoustu nových představení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu