• Načítám...
>

Občané Prahy 4 se podílejí na zlepšení okolí

  • 11. října 2018,
  • 17:23,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Vedení Prahy 4 podpořilo nápady na zlepšení okolí městské části. Své návrhy jim poslaly stovky obyvatel. Radnice vybrala 8 nejlepších a na jejich realizaci dala 300 tisíc korun.

Reklama

Nový vzhled průchodu o Modrého pavilonu, komunitní zahrada nebo třeba více odpadkových košů a pražských budek na sídlištích v Praze 4. To jsou vítězné nápady obyvatel MČ, jejichž realizaci podpoří radnice částkou 300 tisíc korun.

"Jsme přesvědčeni, že místa, ve kterých žijeme, se dají změnit i drobnými opatřeními, která se dají realizovat ihned a jsou hned vidět. Naprosto podstatné je to, že tyto návrhy přinášejí sami občané," řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4. 

"Tento projekt vznikl od studentů, že oni nám u lidí zjišťují různé nápady, co by lidé uměli, co by rádi zlepšili. Řekli jsme, že bychom do toho dali 300 tisíc. Je to, řekl bych, částečně participativní rozpočet na téma životního prostředí," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4. 

Prostřednictvím aplikace Lepší místo mohli obyvatelé MČ Praha 4 zasílat nápady na zlepšení svého okolí. Ze stovky návrhů pak vedení MČ vybralo 8 nejčastějších. 

"Vyšly vítězné nápady, co by lidé nejvíce preferovali. Z toho nejlépe vyšly vodní prvky, komunitní zahrada. Někteří lidé chtěli více košů na psí exkrementy, někteří chtěli udělat hezčí ten Modrý pavilon, Kukučínova komunitní zahrada," řekl Ondřej Růžička.

Tu už vedení MČ pro své obyvatele zrealizovalo a na sídlištích přibývají i ptačí budky. K revitalizaci průchodu u Modrého pavilonu v pražské Krči a k výstavbě vodních prvků by mělo dojít na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu