• Načítám...
>

Petr Štěpánek obhájil post starosty Prahy 4

  • 19. listopadu 2018,
  • 16:08,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Prahu 4 i nadále povede Petr Štěpánek. Tak zní výsledek hlasování ustavujícího zastupitelstva, které poslalo stávajícího starostu do druhého funkčního období.

Reklama

Starostou Prahy 4 bude i nadále Petr Štěpánek ze sdružení Praha 4 Sobě, Zelení a Nezávislí. Rozhodli o tom zastupitelé na ustavujícím zasedání. Starosta hodlá i nadále pokračovat ve vedení otevřené a transparentní radnice a zaměřit se na zlepšení školství v Praze 4. 

"Abychom měli školky pro všechny děti od 3 let. Jsou to pokroky v dopravě a v sociální oblasti. V dopravě konkrétně jsme řešili první etapu parkovacích zón, takže po vyhodnocení se budeme rozhodovat, jak dále. Je to hlavně o dopravě v klidu, o parkování, a o vylepšování těch stávajících ulic, jejich postupné přestavbě při přestavbě tramvajových tratí," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Petr Štěpánek se bude věnovat i nadále rozvíjejí územního rozvoje a životního prostředí. To zahrnuje mimo jiné i ochranu zelených ploch.

"Development budeme směřovat spíše k bydlení tak, aby se v naší rezidenční MČ pěkně bydlelo," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Cesta ke druhému funkčnímu období nebyla pro Petra Štěpánka jednoduchá. Do funkce starosty byl zvolen v opakované volbě.

"Někdo vyplnil špatně volební lístek, tudíž jsem nedostal potřebný počet hlasů," řekl Petr Štěpánek. 

Místostarosty se stali Tibor Vansa za Piráty a Lukáš Zicha s Ivou Kotvovou za Prahu 4 Sobě. Opozičními stranami v Praze 4 zůstaly ODS, ANO a TOP 09. Strany dostaly 3 místa předsedů v komisích zastupitelstva MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu