• Načítám...
>

Děti v Praze si užily Den Země

  • 5. dubna 2019,
  • 6:38,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Městská část Praha 4 připravila pro děti Den Země. Už od ranních hodin tak mohli žáci mateřských a základních škol navštívit park Na Pankráci, kde bylo připraveno velké množství vzdělávacích soutěží a her. Mimo jiné se děti dozvěděly jak funguje zemské jádro a také se naučily třídit odpad.

Reklama

Centrální park na Pankráci zaplnily stánky plné soutěží a her. Konal se tady totiž tradiční Den Země, který pro děti pořádá MČ Praha 4.

"Připravili jsme pro děti několik stanovišť, kde se mohou seznámit se všemi typy organizací, které se v Praze starají o životní prostředí," řekl Tibor Vansa, místostarosta MČ Praha 4.

Děti si mohly vyzkoušet různé druhy činností, ale také se leccos zajímavého dozvědět. Například jak se tvoří kometa nebo jak funguje zemské jádro.

"Ukazujeme princip deskové tektoniky a ten model ukazuje řez naší planetou ukazuje jádro, které zásobuje naší planetu zemi teplem a ukazuje pohyb plášťových hmot," řekl Prokop Závada, Geofyzikální ústav Akademie věd ČR.

"Jedna z věcí, které si tady mohou děti vyzkoušet, je si uvařit své vlastní kometární jádro, které od roku 2014 víme, ž čeho se skládá. Také je tady připravená planetární stezka v měřítku 1:10 miliardám," řekl Jan Spratek, Evropská kosmická agentura.

Kromě toho, že získaly nové poznatky, si také vyzkoušely ekologicky zaměřené soutěže, při kterých se třeba naučily třídit odpad.

"Pro děti máme připraveno domino, puzzle, házecí stěny s míčky na téma třídění odpadu, mohou si vyzkoušet zahrát na zručnost," řekl Daniel Nigrin, lektor programu Tonda Obal na cestách.

anketa

O akci je každoročně veliký zájem ze stran základních škol. Letos se ho účastnily také organizace jako Městská Policie pražské služby nebo EKO - KOM.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu