• Načítám...
>

Kriminalita v Praze 5 dlouhodobě klesá

  • 2. května 2019,
  • 15:18,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Počet trestných činů spáchaných na území Prahy 5 dlouhodobě klesá. Pokles byl zaznamenán například v oblasti majetkových deliktů. Městskou část ale stále trápí drogová problematika a graffiti.

Reklama

V loňském roce řešili policisté v páté městské části 3 762 trestných činů. To je o 7% méně, než v roce 2017. Vyplývá to ze statistik státní i městské policie, které zároveň poukazují na fakt, že kriminalita v této MČ každoročně klesá.

"Když se na ta data díváme, tak od roku 2011 se trvale snižují. Je tam jediný výkyv, to byla amnestie v roce 2013. Myslím si, že na to má vliv dokonalá spolupráce mezi MČ, městskou a státní policií a neziskovými organizacemi, které v úseku bezpečnosti nebo prevence kriminality působí," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

K výraznému poklesu došlo např. u kapesních krádeží. Podobný vývoj strážci zákona zaznamenali i u dalších trestných činů.

"Co je pro občany velmi zajímavé a povzbudivé je zásadní pokles kriminality majetkové, snižují se vloupání do bytů, krádeže osobních automobilů. Co nám dělá trochu problémy je delikvence na úseku drogové problematiky a veřejného pořádku, zejména graffiti," řekl Petr Lachnit.

Velkou roli v těchto problémech hraje fakt, že se do MČ sjíždí velké množství lidí, zejména ale také snižující se stavy policistů.

"Je to takové druhé centrum Prahy. Hodně láká právě tyto problematické osoby, takže je velmi důležité aby se vrátila policie do ulic. Jak přímo na Anděl, tak i na jiná místa, kde se o těchto problémech ví. Ale to opět souvisí v těmi stavy policistů," řekla Nadežda Priečinská, zastupitelka MČ Praha 5.

Nedostatek policistů i strážníků je dlouhodobým problémem nejen Prahy 5 ale i dalších MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu