• Načítám...
>

Autokino na Strahově zahájilo promítací sezónu

  • 25. května 2020,
  • 10:07,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

Vedle bývalého spartakiádního stadionu na Strahově funguje autokino. Lidé si budou moci po celé léto přijet vychutnat filmový zážitek v americkém stylu. Projekt podpořil pražský magistrát a městské části Praha 5 a Praha 6.

Reklama

V Praze 6 začalo promítat Autokino Strahov. Zájemci si odteď budou moci přijet vychutnat filmový zážitek v pravém americkém stylu.  Vedle bývalého spartakiádního stadionu se bude promítat každý den až do září.

"Zahajujeme projekci každý den ve 21:30. Funguje to tak, že divák přijede skrz Vaníčkovu ulici, zahne do areálu, tady vás personál usadí. Funguje to na principu kdo přijede první, ten má lepší místo. Lepší znamená blíže k plánu," říká organizátor Jakub Dostál.

Projekt podpořil Magistrát hlavního města Prahy a městské části Praha 5 a Praha 6.

 "Tady to místo na Strahově je, myslím si, pro to naprosto ideální. Je to spojení Prahy 5, my jsme tady kousíček. Praha 6 je tady domovská a k tomu hlavní město Praha. Takže je to spolupráce napříč a to je myslím také velmi důležité," říká Lukáš Herold (ODS), místostarosta MČ Praha 5. 

"Praha 6 je městská část, která přitahuje spoustu zajímavých projektů a autokino na Strahově je právě jedním z nich. Přijedete autem, dostanete konkrétní místo s tím, že si naladíte na rádiu zvuk tady lokálního vysílače. Takže kvalita zvuku záleží na vás a výhled na velikánské plátno je vždycky dobrý," říká Jakub Stárek (ODS), místostarosta MČ Praha 6. 

 Letní sezónu kino zahájilo dokumentárním snímkem V síti dokumentaristy Víta Klusáka. Výběr kvituje zejména vedení Prahy 5, kde právě probíhá kampaň týkající se bezpečného pohybu dětí na internetu.

"Už v lednu nastartovala kampaň Dětství online, což je kampaň, která právě na upozorňuje naše děti na nebezpečí, která jsou na internetu. Takže ten dnešní film vlastně podporuje tuto naši kampaň. My jsme moc rádi za to, že tu letní sezónu tohoto autokina můžeme tímto filmem otevřít," dodává Renáta Zajíčková (ODS), starosta MČ Praha 5. 

K filmovému zážitku si mohou lidé zakoupit nápoje a také čerstvé burgery z grilu.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu