• Načítám...
>

V Praze 5 stále probíhá nábor členů do volebních komisí

  • 17. srpna 2020,
  • 18:12,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

Říjnové volby se pomalu blíží a Praha 5 tak připomíná zájemcům z řad veřejnosti, že se stále mohou hlásit o místo v okrskových volebních komisích. Stačí vyplnit žádost na webu městské části nebo se dostavit na Úřad městské části Praha 5 a žádost podat osobně.

Reklama

Říjnové volby se pomalu blíží a MČ Praha 5 stále vyzývá veřejnost k tomu, aby se hlásila do okrskových volebních komisí. Těch bude jen na území městské části Praha 5 přes 80. Zájemci o účast v komisích jen musí splnit několik podmínek. Musí být například občané České republiky, kteří už dosáhli osmnácti let, musí být svéprávní k výkonu volebního práva a nesmí být v karanténě a také kandidátem pro volby do senátu Parlamentu České republiky.

V tuto chvíli potřebuje městská část ještě dvě stě lidí, ti se mohou hlásit až do konce září.

Delegovaní členové politických stran se pak musí stihnout přihlásit nejpozději měsíc před volbami. Zájemci o členství z řad veřejnosti mohou vyplnit žádost na webu městské části nebo se dostavit osobně na radnici Městské části Praha 5 ve Štefánikově ulici. Stačí si pak v systému zvolit žádost o členství a příslušní úředníci už se budou zájemcům věnovat. Samotná práce pak proběhne v průběhu dvou volebních dnů. Členové přijímají příchozí voliče, kontrolují doklady a podávají potřebné informace. Funkce si členové rozdělí na prvním zasedání okrskových volebních komisí v září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu