• Načítám...
>

Praha 5 rekonstruuje městské byty

  • 21. května 2021,
  • 13:35,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Několik desítek bytů ve svém vlastnictví v letošním roce zrekonstruuje pátá městská část. Tyto byty se pak budou dále pronajímat. Poslouží buď pro sociální účely nebo je městská část nabídne ve veřejné aukci.

Reklama

Do razantních rekonstrukcí bytového fondu se pustila městská část Praha 5. Vedení městské části rekonstruuje hlavně byty, které dříve byly v tak špatném stavu, že je nikdo neobýval.

"Máme co dohánět. Já věřím v to, že v průběhu příštího roku budeme moci říct - ano, nejsou prázdné byty městské části, které by nebyly rekonstruované. Tady se nacházíme v ulici Staropramenné. Je to byt velikánský, krásný a to znamená, že i ta rekonstrukce byla velmi složitá," popisuje místostarosta Prahy 5, Lukáš Herold.

Rekonstruované byty městská část pak pronajímá a to hned dvěma různými způsoby. Ty větší pronajímá prostřednictvím elektronické aukce.

"Kde vlastně zájemci soutěží o výši nájemného. A u těch menších bytů jsou to byty, které jsou využívány pro sociální potřeby nebo zájemce seniory. Případně byty, které nabízíme preferovaným profesím jako jsou učitelé, lékaři a policisté," komentuje Lukáš Herold.

V letošním roce bude Praha 5 rekonstruovat hned několik desítek bytů.

"My máme v plánu tento rok opravit zhruba 60 volných bytových jednotek, takže je to poměrně hodně, opravdu s tím chceme pohnout. A ty finanční prostředky na to musíme najít, protože vždycky je nejhorší mít prázdný a nevyužitý byt," uzavírá místostarosta Prahy 5.

Bližší informace o bytových aukcích naleznete buď na úřední desce městské části nebo na internetových stránkách gavlas.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu