• Načítám...
>

Starostka pětky provedla obyvatele po Hřebenkách

  • 29. srpna 2021,
  • 19:33,
  • PRAHA 5,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 5 má na svém území řadu zajímavých míst a staveb. Unikátní je například lokalita v oblasti Na Hřebenkách, kde se nachází hned několik historických objektů. Mezi zajímavé ukázky architektury patří například vila novobarokního stavitele Viktora Beneše nebo vila navržená pro rodinu sochaře Čeňka Vosmíka. Domy bohužel chátrají a Benešově vile dokonce hrozí zbourání, čemuž se snaží Praha 5 zabránit. Se starostkou, okolo pětky, jsme vyrazili i my s kamerou.

Reklama

Říká se, že nejdál dojdete po svých. A přesně to si řekla i starostka Prahy 5, Renáta Zajíčková, která společně s obyvateli pětky vyrazila na historickou prohlídku unikátních staveb Na Hřebenkách. 

„Dneska jsme se rozhodli, že si projdeme Hřebenky, což je oblast, která teď byla ostře sledována médii, protože se tam jednalo o vile Benešovka. My si jdeme projít zajímavé stavby této lokality,“ konstatovala Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Jednou z nich je právě vila, rakousko-uherského novobarokního architekta Viktora Beneše, které bohužel hrozí zánik.

„Vila se měla demolovat, což vzbudilo nevoli jak od místních, tak i my, jako městská část, jsme se k tomu vyjádřili. My jsme jako městská část, společně s hlavním městem Prahou, zažádali Ministerstvo kultury, aby se tato lokalita zařadila mezi chráněná území, protože takových staveb je tady u nás více,“ upozornila Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha.

Přestože akce nebyla příliš dopředu propagována, i tak se starostkou, okolo pětky, vyrazily desítky lidí. 

ANKETA

„Zajímá mě tahle oblast, já tady kousek bydlím, na Hřebenkách, takže jsem se rozhodla, že se připojím.“

„Zajímá mě jednak, co by se ještě tady mohlo dít, a také si osvěžit to, co tady máme v programu, co všechno uvidíme.“

„Já jsem sem přišla proto, že jsem tady dvacet let bydlela v Tiché ulici, a ta vila, ve které jsem bydlela, ta je také předmětem této výpravy.“

Další zajímavý výlet, chystá pro občany pětky paní starostka 12. září, po různých prostorách, které volají po oživení a zatraktivnění. Dorazit můžete i vy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu