• Načítám...
>

Praha 5 investuje nejvíce za poslední roky

  • 17. září 2021,
  • 12:29,
  • PRAHA 5,
  • Marek Tereba

Investice do oprav nás hlavně na cestách spíše rozčilují. Jsou ale potřeba. Třeba na Praze 5 letos proinvestovali 86 milionů korun do rozvoje městské části. Další významné investice navíc plánují. Jaké? Podívejte se v reportáži.

Reklama

Praha 5 vyčerpala v prvním pololetí tohoto roku 378 milionů korun, z toho 86 milionů investovala do rozvoje městské části. Část peněz putovala třeba do oprav škol. 

Jan Kavalírek: „Já jsem moc rád, že jsme investovali v takhle velkém měřítku. Bylo to hlavně do oblasti školství, do sociální oblasti nebo veřejného prostranství. Nutno ale dodat, že od teď až do konce roku máme hodně investičních projektů připravených, nebo je plánujeme dokončit. Pokud mohu být konkrétní, chceme začít třeba revitalizaci Chaplinova náměstí, chceme opravovat některá dětská hřiště, investujeme do parků. Třeba park Kavalírka, nebo oprava komunikací v parku Mrázovka."

Pátá městská část plánuje také dokončit Raudnitzův dům či investovat více než deset milionů do oprav chodníků. 

Jan Kavalírek: „Co se týká běžných výdajů, tak ty jsme spotřebovali přibližně 34 procent, což svědčí o tom, že se snažíme být v provozních výdajích co nejvíc úsporní a to i z toho důvodu, aby nám zbylo co nejvíc peněz na investice což podle mě je přesně tak, jak to má být."

Příští rok se na pětce chystá největší úspora, přibližně 80 milionů korun. Marek Tereba, TV Praha

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu