• Načítám...
>

Na Andělu nově parkují kola, nahradila taxi stanoviště

  • 2. prosince 2021,
  • 17:20,
  • PRAHA 5,
  • Marek Tereba

Zaparkovat kolo v centru města dá někdy pořádně zabrat. Kola se často pletou i padají. Vedení městské části Praha 5 se rozhodlo jít napomoci lepší parkovací logistice sdílených kol a nechalo postavit stojany na kola přímo v pěší zóně.

Reklama

S trendem kol postávajících všude možně se snaží vedení městské části Praha 5 zatočit. Proto na Andělu postavilo první cyklo stojany a to přímo v pěší zóně. 

„Zhruba před dvěma lety se tady zrušila stanoviště pro taxi. My jsme přemýšleli, jak využít tuto křižovatku, která je nejfrekventovanější v Praze a za jakým účelem ji použít. Zde jsme vymysleli cyklostojany s parkováním pro sdílené motocykly, kde veřejný prostor, který je pěší zóna tomu nebrání a myslím že stání v komunikaci je daleko efektivnější, než stání na chodníku před obchodními centry, kde ty kola překáží.  " řekl Jan Panenka, předseda Dopravního výboru MČ Praha 5.

Nové stojany zamezí i nedovolenému zastavování v pěší zóně, kde i přes zákaz stojí denně desítky aut.

„Cesta k realizaci těchto stojanů byla celkem složitá. Domlouvali jsme se s městskými organizacemi pro dopravu ať to byl IPR, ať to bylo TSK. Takže bylo to komplikované a přes dva roky jsme na to čekali a docílili jsme toho úspěšného cíle, že to tady stojí. Je to efektivní a já myslím, že to bude sloužit." řekl Jan Panenka, předseda Dopravního výboru MČ Praha 5.

Pátá městská část má vyhlídnuta i další místa, kde by se v budoucnu dala kola zaparkovat.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu