• Načítám...
>

Projekt Prahy 5 přiblíží život Ludvíka Očenáška

  • 4. února 2022,
  • 15:06,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 5 spustila mezigenerační projekt Očenášek, jehož cílem je zmapovat život a dílo českého konstruktéra, vynálezce a odbojáře. Po jeho stopách se vydávají týmy složené ze žáků základních škol a aktivních seniorů. Projekt má za cíl přiblížit život tohoto velikána.

Reklama

Sto padesát let od narození Ludvíka Očenáška si Praha 5 připomene mezigeneračním projektem, jehož cílem bude obyvatelům městské části přiblížit život tohoto významného českého konstruktéra a vynálezce. Do takzvaného Projektu Očenášek se mohou zapojit jak děti, tak i senioři.

"Chceme Ludvíka Očenáška přiblížit mladé generaci, ale nejenom jí. Do tohoto projektu jsou kromě školních dětí, to znamená dětí našich základních škol, zapojeni i senioři, čili je to takový mezigenerační projekt. Je do něho zapojena i střední škola, která sídlí u nás v Praze 5, takže je to takový komplexní a široký projekt pro různé skupiny Prahy 5," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

"Senioři budou malovat, budou představovat dětem svoje vizuální variace toho, jak si představují, co Ludvík Očenášek jako osoba i jako člověk představuje a jeho dílo. A děcka mají v různých školách rozděleny různé úkoly. Věnují se jeho rodokmenu, věnují se archivním znalostem nebo údajům, věnují se vynálezům, špionážní činnosti a jeho účastenství v Sokole," dodává radní MČ Praha 5, David Dušek.

Do projektu se zapojí také vnučka Ludvíka Očenáška, která poskytne dokumenty ze života tohoto vynálezce.

"Velmi mě to potěšilo, protože jsem zhruba před dvěma měsíci dostala email od pána ze Šumavy, který psal, že si všimnul, že Praha 5 dělá tento projekt a nakontaktoval nás s vnučkou pana Očenáška, se kterou už jsme dneska ve spojení, která se zapojí ráda do tohoto projektu a poskytne těm dětem nebo seniorům své fotografie a dokumenty, které o Ludvíku Očenáškovi má," zmiňuje starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Výsledky práce by měly být zveřejněny 4. srpna. Tedy v den, kdy se Ludvík Očenášek narodil.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu