• Načítám...
>

ZŠ a MŠ Weberova chystá rekonstrukci bazénu

  • 4. března 2022,
  • 16:53,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

ZŠ a MŠ Weberova v městské části Praha 5 čeká rekonstrukce bazénu. V tuto chvíli se zpracovává projektová dokumentace. Samotné práce by však mohly začít už na podzim tohoto roku. Už teď je ale jasné, že bazén se dočká velké modernizace.

Reklama

Základní a mateřská škola Weberova v městské části Praha 5 nabízí jako jedna z mála škol přímo ve svých prostorách plavecký bazén. A aktuálně škola ve spolupráci s městskou částí připravuje jeho rekonstrukci.

"Technologie, které tady v bazénu máme, jsou ze 70. let. Od té doby neproběhla žádná větší rekonstrukce ve strojovně, ani tady v té vaně. Takže jsem hrozně rád, že se mi podařilo se nějakým způsobem domluvit s městskou částí na rekonstrukci," říká Karel Čermák, ředitel školy.

S opravami plaveckého bazénu souhlasí i samotní žáci školy. 

"My jsme uskutečnili anketu pro děti, která běžela v měsíci únoru. Děti nám měly odpovídat na dotaz, co se jim ve škole líbí, na co jsou hrdé, co by chtěly změnit. A z ankety vzešlo, že by si hrozně přály, abychom zmodernizovali jak bazén, tak i ostatní sportoviště," dodává Karel Čermák, ředitel školy.

V rámci oprav dojde k rekonstrukci strojovny a také celého zázemí, do kterého patří šatny a sprchy. V plánu je ale i velká modernizace samotného bazénu.

"Změní se přímo ta vana, kterou budeme mít nerezovou a s pohyblivým dnem, což je úplný unikát. V České republice je jenom jeden takový bazén s pohyblivým dnem," dodává Karel Čermák, ředitel školy.

Celková investice do oprav by měla činit 38 milionů korun. Rekonstrukce by mohla započít už letos v říjnu a trvat by měla jeden rok. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu