• Načítám...
>

Pražákův kvartet zahrál v Praze 5

  • 13. dubna 2022,
  • 16:55,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

V předvelikonočním čase si pro své obyvatele připravila Praha 5 koncert Pražákova kvarteta. Vystoupení bylo tentokrát doplněno o sopranistku. A vstup byl pro obyvatele pětky tradičně zdarma.

Reklama

Koncert Pražákova kvarteta si pro své obyvatele připravila Praha 5. Oproti předchozím koncertům byl tento doplněný o sopranistku.

"Tahle akce má dvě roviny. Jedna je ta spirituální, ta duchovní, to znamená, že máme křesťanské svátky a městské části Praha 5 tyto věci nejsou cizí. Podporujeme ten systém zpětného pohledu na to, co člověk vytváří, jak se chová, připomínáme si to, co křesťané dělají, to znamená vydání se Krista na kříž s tím, aby nám ve své podstatě bylo odpuštěno," řekl Michal Bednář, zastupitel MČ Praha 5.

Druhou rovinou je poskytnutí kulturního zážitku obyvatelům městské části. Pro všechny příchozí byl vstup na koncert zdarma.

My jsme naposled koncertovali na Vánoce v rámci adventních koncertů a předtím, když jsme opravili Čínský pavilon, tak jsme udělali oslavu Čínského pavilónu u Cibulek, kde zase Pražákovo kvarteto také hrálo. To znamená, že městská část má ráda klasiku, ale zároveň máme rádi i moderní hudbu. Snažíme se v rámci naší kulturní práce myslet na veškerou plejádu vrstev naší populace a musím říct, že máme rádi i Jazz Dock. To znamená, Jazz Dock nám dává možnost zažívat jazzovou muziku, která nám na nábřeží v klubu, kde jezdí parníky okolo, připomíná a dává fantastickou atmosféru," řekl Michal Bednář, zastupitel MČ Praha 5.

Mimo koncertů má Praha 5 pro své občany připravený po celý rok také další kulturní program. Ať už se jedná o výstavy, farmářské trhy či akce pro děti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu