• Načítám...
>

V Chuchli se běžely třetí letošní klusácké dostihy

  • 15. května 2022,
  • 23:30,
  • PRAHA 5,
  • Ondřej Švec

Ve Velké Chuchli byly na programu už třetí letošní klusácké dostihy. Celkem bylo na programu hned osm dostihů, mezi nimi stála za pozornost hlavně Cena televize PRAHA TV nebo Velká cena primátora hlavního města Prahy. Krásný sobotní den přinesl už tradičně mnoho zajímavých soubojů, kdy o vítězi rozhodovala často až poslední zatáčka. Pojďte se společně s námi na dostihy podívat.

Reklama

Slunečnou květnovou sobotu zpestřily na závodišti ve Velké Chuchli už letošní třetí klusácké dostihy. Bohatý program přinesl celkem osm dostihů. Cenu televize Praha TV ovládla Klára Jelínková s klisnou Masadou. Byl to přitom boj až do poslední chvíle.

"Povedlo se mi dostat do čela. Já už jsem ke konci myslela, že to prohrajeme, ale vydržela to," řekla Klára Jelínková - jezdkyně.

Jezdkyně Klára Jelínková a její klisna Masada mají v posledních týdnech obrovskou formu. Na programu byly letos zatím tři klusácké dostihy a ona všechny vyhrála. Na startu Velké ceny primátora hlavního města Prahy se na startu nakonec objevili pouze čtyři závodníci z původně plánovaných šesti. Velkou cenu ovládl holandský jezdec Laurens Rinkes s koněm Union Forces, pro kterého bylo prakticky jedno, zda závodilo šest koní nebo jen čtyři.

„Vůbec jsem neměnil svou taktiku a způsob jízdy koně. Zajel jsem to jako za normálních okolností. Je to kůň s ohromným nábojem, s velmi rychlou závěrečnou pětistovkou. Na to jsem spoléhal a v závodě to nakonec uplatnil,“ řekl Laurens Rinkes, jezdec.

Po letošních třech startech je Laurens Rinkes a jeho kůň neporažený. Nabízí se tedy otázka, jaké jsou jejich společné plány do budoucna.

„Union Forces je výborný kůň i pro mě, jakožto jezdce, který se stále učí. Jsem jeho majitel, ale jako jezdec ještě nemám tolik zkušeností a tento kůň je pro mě ideálním jezdeckým partnerem. Je to opravdu špičkový kůň. Budu přemýšlet, jak ho dále využiji," řekl Laurens Rinkes.

Bude tedy zajímavé tuto dvojici nadále sledovat. Ale nejenom je. Sezona klusáků je teprve na začátku a vyvrcholí až v polovině listopadu. Do té doby čeká diváky ještě mnoho krásných soubojů, kde hlavní roli hrají lidé a koně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu