• Načítám...
>

Praha 5 má první elektronickou úřední desku

  • 20. května 2022,
  • 12:43,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

Městská část uvedla do provozu první elektronickou úřední desku v hlavním městě. Ta nabízí různé okruhy informací a také zve veřejnost třeba na kulturní a sportovní akce. Městská část by v budoucnu chtěla budovat další elektronické úřední desky, mimo jiné například na Barrandově.

Reklama

Praha 5 jako první městská část v hlavním městě uvedla do provozu elektronickou úřední desku. Ta se nachází na náměstí 14. října přímo před budovou úřadu.

"My jsme si dali takovou vizi, když jsme začínali se svou prací, že budeme moderní a otevřenou radnicí, že budeme využívat moderní technologie. Tak si myslím, že tohle je důkaz toho, že tu vizi postupně naplňujeme. Jsme rádi, že jsme v tomhle tou první městskou částí, která takhle unikátní, moderní a hezkou informační tabuli občanům nabízí," říká Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Úřední deska obsahuje širokou škálu informací, které mohou občanům městské části značně pomoci.

"Nabízí, a to byl prvopočátek té investiční akce, informace, které je úřad povinen zveřejňovat a evidovat jejich vyvěšení a svěšení. Aby to ale nebyla jenom strohá úřednická informace, tak jsme to rozšířili ještě o informace, kde si může občan vyřídit některé záležitosti, které na úřad přijde řešit. Úřad totiž sídlí ve čtyřech budovách, tak aby rovnou mohl zjistit, že občanský průkaz vyřeší v té budově, dopravní přestupek v jiné budově a podobně. Dále jsou tam informace týkající se novinek, co se na úřadě děje. Je to přizpůsobeno i pro handicapované, takže i vozíčkáři, pokud přijedou, tak si mohou tu desku proklikat," dodává Pavel Rous, referent kvality a e-governmentu MČ Praha 5.

Druhá strana desky zase občany láká na různé kulturní nebo například sportovní akce. V těsné blízkosti elektronické úřední desky bylo postaveno i menší posezení, které může veřejnost využívat. V případě, že se deska osvědčí, městská část počítá s budováním dalších, které budou umístěny na konkrétní lokality městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu