• Načítám...
>

Den dětí na Císařské louce byl letos velkolepý

  • 29. května 2022,
  • 21:30,
  • PRAHA 5,
  • Věra Dušková

Občané městské části Praha 5 dorazili v neděli na Císařskou louku, aby spolu s představiteli městské části oslavili Den dětí a současně s ním i stoleté výročí připojení Smíchova k Velké Praze.

Reklama

Den dětí na Císařské louce se letos stal velkou akcí městské části Praha 5. Konal se totiž v jednom významném výročí.

„Tato akce je náš tradiční Dětský den, který pořádáme víceméně každý rok. Letošní rok je výjimečný, protože slavíme sto let přičlenění Smíchova, Hlubočep a jiných městských částí jako pětky k Velké Praze," řekl David Dušek, radní MČ Praha 5.

„Toto výročí už připomínáme obyvatelům Prahy 5 od ledna, protože to faktické připojení proběhlo v lednu roku 1922, takže ten leden bylo to stoleté výročí," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

V rámci Dětského dne se také konečně podařilo pokřtít knihu autora Petra Březiny s názvem „Pohádky z kouzelné pětky“. Tu dostávali prvňáčci v Praze 5 jako dárek už loni, ale křest knihy zhatil covid.

„Ty pohádky jsou s tradičními pohádkovými bytostmi, ale jsou to takové žertovné bytosti, mají legrační názvy, takže je to taková veselá knížka z Prahy 5," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

„Pro mě je nejdůležitější, že jsme představili veškeré městské části Prahy 5 a že si děti mohly najít ta tajemství. To znamená, co se skrývá v Barrandovských skalách, co se děje večer na Smíchově," řekl Petr Březina - autor knihy.

Zajímavostí této knížky pohádek je i to, že je ilustrovaná samotnými dětmi.

„Bylo pro mě výzvou, že jsme to dělali s třinácti základními školami z Prahy 5 plus Slivence, ale díky dobré organizaci a i přes to, že byl covid, jsme to dali dohromady,“ řekl Petr Březina - autor knihy.

Je smutnou pravdou, že náš svět není často jen pohádka. I na to je nutné děti připravit.

„Zároveň a musím říci, že jsem úplně nadšený z toho, jak to vychází, jsme pozvali Armádu ČR a Policii ČR k prezentaci v rámci tohoto dne a zájem dětí, ale i dospělých o prezentaci těchto složek je ohromný," řekl David Dušek.

Zájem bezpochyby souvisí se současnou ne zrovna radostnou realitou.

„Vzhledem k této situaci jsou rádi, kdyby se mohli třeba začlenit do našich záloh, aktivních záloh a nebo do jiného programu, kde by se alespoň trošičku naučili, jak se chovat v krizových situacích," řekl David Dušek. 

Náladu ale nikomu nic nezkazilo a všichni si Dětský den jaksepatří užívali.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu