• Načítám...
>

Na Vltavě odstartoval už 109. ročník Primátorek

  • 5. června 2022,
  • 13:07,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

O víkendu se uskutečnil legendární veslařský závod Primátorky Praha. V jednom z mládežnických závodů se bojovalo také o Pohár starostky Prahy 5. Ten nakonec získali starší žáci Veslařského klubu Olomouc.

Reklama

První červnový víkend měli Pražané možnost sledovat na Vltavě tradiční závod Primátorky Praha. Jeden ze závodů byl pod patronátem páté městské části. Konkrétně závod osmiveslic s kormidelníkem starších žáků. Napínavý souboj na vodě nakonec vyhrála posádka Veslařského klubu Olomouc. Pohár vítězům předala osobně starostka Renáta Zajíčková.

"Úžasné je to, že už je to 109. ročník Primátorek. Jakou to má tradici, to je neuvěřitelné. Ten dnešní ročník o Pohár starosty Prahy 5 je vlastně 11. ročník a já jsem ráda, že si ho kluci z Olomouce od Prahy 5 odvezou," neskrývala své nadšení starostka Prahy 5, Renáta Zajíčková. 

Přestože olomoucká posádka od začátku závodu vedla, 100 metrů před cílem ji ostatní začali nebezpečně dohánět. Své prvenství s těsným náskokem necelých dvou sekund nakonec uhájila. Vítězný tým tak měl z první příčky obrovskou radost.

anketa

"Za mě to bylo skvělé. Kluci to od začátku drželi na prvním místě. V závěru je trošku dojížděli ti druzí, ale udrželi to, takže super."

"To už jsem viděl tak trochu bledě, protože to vypadalo, že nás možná předjedou. Ale udělali jsme všechno pro to, abychom vyhráli."

Podpora sportu je pro radnici páté městské části jednou z hlavních priorit. Praha 5 je zároveň domovem několika veslařských klubů a jejich fungování si vedení městské části velice váží.

"Každoročně tento závod finančně podporujeme a dáváme mu i záštitu, protože to vnímáme jako důležité. Zejména v této době, která tomuto sportu moc nepřála a lidé tak malinko zlenivěli," říká Renáta Zajíčková, starostka Prahy 5. 

Pro diváky i nadšence Primátorek byl na Rašínově nábřeží připraven doprovodný program. Přítomní si mohli například vyzkoušet, co obnáší veslování na suchu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu